Само два дни преди ключовото за България заседание на Съвета Правосъдие

...
Само два дни преди ключовото за България заседание на Съвета Правосъдие
Коментари Харесай

Антон Златанов преди ключовия доклад за Шенген: Изключително висока оценка за България

Само два дни преди основното за България съвещание на Съвета " Правосъдие и вътрешни работи "  директорът на Главна дирекция " Гранична полиция " поздрави сътрудниците си в Министерство на вътрешните работи за " блестящата " работа и разгласи положителната вест. 

Гл. комисар Антон Златанов заяви, че оценката от третата задача за оценяване готовността ни за работа в Шенгенското пространство е извънредно висока. Важно в тази ситуация е, че във образуването й са взели участие и нидерландците, а както вече " Фокус " ви заяви, държавни източници от прилежаща Румъния също са на мнение, че управляващите в Ниската земя ще спрат да пречат на присъединението ни към европейската зона на свободно придвижване.

" Изключително висока и позитивна оценка получихме от третата задача за оценяване готовността ни за работа в Шенгенското пространство. 

В инспектиращата група участваха 13 специалисти от страни – членки на Европейски Съюз, измежду тях – Германия, Нидерландия, Австрия, Испания, Португалия, Гърция и други, четирима специалисти от Европейската комисия, както и наблюдаващи от Фронтекс, Европол и ФРА (Агенцията на Европейски Съюз за главните права). 

Поздравления за всички сътрудници от Министерство на вътрешните работи, които се показаха ослепително! Независимо от политическото решение, което ще се вземе, доказахме, че България продължава да дава отговор на всички условия за пълноправно участие, а през последната година има значителен прогрес! 

Докладът ще бъде показан на идното на 5 декември съвещание на Съвета " Правосъдие и вътрешни работи ", написа в профила си във " Facebook " шефът на " Гранична полиция " гл. комисар Антон Златанов и добави фотография с надпис " добра вест ". 

Сигналите ще бъдат позитивни, настояват и от Букурещ, които чакат Холандия повече да не се опълчва на присъединението на България в Шенгенското пространство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР